Sosyal Medya Hesaplarının İş Yaşamına Etkisi

by Berk Aykol

Sosyal medya artık sadece pazarlama ve reklam aracı olarak değil bir işe alım aracı olarak da önemli yer teşkil ediyor. Sosyal medya hesaplarını doğru yöneten ve sosyal medyada aktif olan adaylar işe alımlarda ve başvuru sürecinde kayda değer bir fark yaratabiliyor. Sosyal medyanın gücü sadece ürün ve hizmetlerde değil kişisel gelişim ve kariyer hayatında da öne çıkan bir özellik gösteriyor. İşte sosyal medyanın iş yaşamına etkileri:

1. Şirketler ve İK departmanları adayları sosyal medyadan takip ediyor

İş başvurularında artık sadece CV’ler ve özgeçmişler değil sosyal medya hesapları da mercek altına alınıyor. İK uzmanları iş başvurusu yapan adayların sosyal medya hesaplarını takip ederek adayların kendilerini dış hayata nasıl sunduklarını ve hangi konularda paylaşım yaptıklarını dikkate alarak adaylar hakkında fikir sahibi olmaya çalışıyor.

2. Sosyal medya üzerindeki güçlü içerikler işe alımlarda etkili

İşe alımlarda adayların sosyal medya platformları üzerinde iş ile ilgili olan paylaşımları veya blog yazıları adayların işe olan güçlü bağlarını ve sektörel bilgi ve becerilerini gözler önüne sererken adayların çok daha kalifiye görünmelerine ve başvurularda öne geçmelerinde etkili rol oynuyor.

3. Sosyal medya hesaplarınızdan hangi türde içerikler ve görseller paylaştığınıza dikkat edin

Mesleki tecrübeler ve sektör paylaşımları pozitif etki yaratırken iş ortamı ve iş arkadaşları hakkındaki olumsuz yorumlar kötü bir algı oluşturuyor. Yine uygunsuz görsel ve içerikler de hem adayların hem de çalışanların performansında kırık not olarak görülüyor ve adayların puan kaybetmesine neden oluyor.

4. Güncel bilgiler ve sivil toplum kuruluşlarına destek olmak olumlu etki yaratıyor

Sosyal medya hesaplarını aktif olarak kullanmak ve çeşitli yardım dernekleri, toplumsal fayda sağlayan dernekler ve sivil kuruluşlara destek olmak sosyal medya hesapları üzerinde kişilerin etkili olduğunu, yardım sever özelliklere sahip olduğunu ve işbirliğine açık bir kişiliğe sahip olduğunu vurguluyor.

5. Mesai saatleri içerisinde paylaşım yapmamaya çalışın

İş ahlakı ve etik anlayış bakımından mesai saatleri içerisinde paylaşım yapmak kişiye olumsuz bir izlemin katarken, akşam saatlerinde sosyal medyada aktif olmak ise olumlu ve etkili bir davranış olarak kabul ediliyor.

Cvlogin.com ile kariyerinize değer katabileceğiniz yöntemleri öğrenebilir ve Cvlogin.com platformu üzerinden iş hayatınızda daha etkili bir tutum benimsemenin yollarını öğrenebilirsiniz.

Related Posts

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Yorum
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x