Daha iyi yaşam şartları nedeniyle yurt dışında çalışmanın birçok avantajı vardır. Yurt dışında çalışmak ve yurt dışında yaşamak hayal değildir. Eğer yabancı dilimiz belirli bir seviyede ise ve dünyada geçerli bir mesleğimiz varsa yurt dışında çalışmak için harekete geçebilirsiniz. Peki, yurt dışında bir firmaya iş başvurusu nasıl yapılır?
Yurt dışında bir firmaya iş başvuru yapmanın faklı şekiller vardır. Bunlardan en yaygın olanı firmaların kurumsal internet siteleri üzerinden başvuru yapabilmenizdir. Özellikle bu kurumların İnsan Kaynakları sayfalarına girip burada açık pozisyonları görüp uygun iş fırsatlarını kendiniz için değerlendirebilirsiniz. Başvurunuzu internet sitesinde yer alan online formlar aracılığı ile dijital ortamdan başvurduğunuz firmaya gönderebilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken en önemli konu CV’nizi uygun şekilde doldurmak olacaktır. Yurt dışında bir firmaya iş başvurusu yapmanın ikinci bir yolu iş ağlarınızı harekete geçirmektir. Burada Linkedin gibi online ağlar üzerinde tanıştığınız kişiler aracılığı ile veya mesleki örgütler, odalar, sivil toplum kuruluşları aracılığı ile kendiniz yurt dışında iş bulabilirsiniz.
Yurt dışında çalışmak isteyenler iş başvurusu yapmadan önce sırasıyla şu kararları verirler. Önce yurt dışında yaşayıp çalışma kararı, sonra hangi sektörde çalışılacağı, hangi mesleğin seçileceği ve mesleğinize uygun hayatınızı kazanacağınız işe başvurmak şeklindedir. Diyelim ki yurt dışı iş başvurusu yaptınız ve başvurunuz kabul edildi, iş görüşmesi de olumlu geçti, şimdi sponsor bulma zamanı yani iş izni, çalışma izni alma zamanı. Dolayısıyla yurt dışında iş bulmak da çalışmak da kolay değildir. Bugün, yurt dışında çalışmak isteyenler için en çok fırsat sunan ülkelerin başında ABD ve batı ülkeleri gelmektedir. Yurt dışında çalışma şartları ülkelerin kendi vatandaşlarını koruma politikaları nedeniyle oldukça zorlaştırılmaktadır. Her ülkenin iş hukuku çok faklı olarak işlemektedir, iş izinleri ülkelere göre değişmektedir.
Yurt dışında çalışmak isteyenler için en çok fırsat sunan ülkeler, en çok iş açığının olduğu ve bu nedenle yabancı istihdamın talep edildiği ülkelerdir. Örneğin, hazır gıda sektörü çalışanları için Orta Doğu ülkeleri, Türk damak tadına ve kültürüne yakın ülkeler oldukları için iyi bir fırsattır. IT sektörü profesyonelleri için Avrupa ülkelerinden Doğu Asya ülkelerine kadar birçok seçenek mevcut; ancak İngilizce ya da yerel dil bilmek gerekiyor. Her kademeden inşaat sektörü profesyonelleri içinse, Sovyet Dönemi’nden sonra yeniden yapılanmakta olan Türki Cumhuriyetler, Rusya ve Arap ülkeleri en iyi imkânları barındırıyor. Çin Halk Cumhuriyeti gibi üretim ve ihracatta lider bir ülke için Türkiye pazarında bir iş kolunda yetkin olan kişiler rağbet görebilir. Avustralya ise tüm uluslar için hala fırsatlar ülkesi olarak değerlendirilebilir. Sırt çantalı gezginlerden yeni bir hayat kurmak isteyenlere hala göz alıcı olanaklar sunuyor. Tabi ki, çalışma vizenizi
ben suat duman yurdış iş arıyorumbana uygun iş istiyorum.ben 05300103257
Ben şuhan istanbulda oturuyorum bostayim ne iş olursa çalışırim yer varketmez her iş elimde gelir 0531 943 4801
35 yılı aşkın mesleki tecrübem var
*Ahşap işleri (döner merdiven –lambiri –yer döşeme)
*mobilya imalat ve montaj
*her türlü kapı(lake-mebran -panel) imalat ve montajı yapabilirim
Yurt dışında çalışmak talebimdir