Almanya’da Nasıl İş Bulabilirim

1 August 2017 —

Almanya profesyonel ve nitelikli kişilere ciddi kariyer fırsatları sunmaktadır. Sizlerde Almanya’da iş bulmak orada çalışmak ve yaşamak istiyorsanız yazımızı dikkatli bir şekilde okuyun. Türk vatandaşları Almanya’da bir üniversiteden mezun oldularsa kolaylıkla çalışma ve oturma izni alabilirler. Bu nedenle iş bulmak çok kolay olur. Türk vatandaşları başka bir ülkede üniversiteden mezun oldularsa yine Almanya’da kolaylıkla iş ve oturum izni alabilir. İstihdam açığı olması nedeniyle kolaylıkla iş bulabilirsiniz. Almanya’da bir mesleki eğitim tamamlama programına katıldıysanız en az 2 yıllık bir meslek eğitimini bitirdiyseniz yine çok rahat iş bulmanız mümkün. Hem oturum hem çalışma izni almanız da oldukça kolay olacaktır. Almanya’nın federal iş ve işçi bulma kurumuna başvurmalısınız. Almanya’da en geniş resmi iş bulabileceğiniz kurumdur burası. Buradan birçok iş ve meslek tamamlama kurslarına başvurabilirsiniz. Federal iş bulma kurumunun bir bölümü olan ZAV’ bakabilirsiniz. www.zav.de adresinden inceleyebilirsiniz. İş Bulma Siteleri Bunun dışında Türkiye’de olduğu gibi Almanya’da da iş bulma siteleri vardır. Bu internet sitelerini araştırıp buralardan başvurabilirsiniz veya aklınızda bir şirket varsa direk şirketin web sayfasından da başvurunuzu yapabilirsiniz. En önemli noktalardan biride dil. Almanca bilmek ve akıcı konuşuyor olmak önemli. Türkçe ile iş bulmanız yada çalışmanız çok zor. İş görüşmelerinin genelde telefon yâda telekonferans ile yapıldığını söylemeliyim. İş görüşmeleri bu şekilde yapıldığı için size […]

Almanya profesyonel ve nitelikli kişilere ciddi kariyer fırsatları sunmaktadır. Sizlerde Almanya’da iş bulmak orada çalışmak ve yaşamak istiyorsanız yazımızı dikkatli bir şekilde okuyun.

Türk vatandaşları Almanya’da bir üniversiteden mezun oldularsa kolaylıkla çalışma ve oturma izni alabilirler. Bu nedenle iş bulmak çok kolay olur.

Türk vatandaşları başka bir ülkede üniversiteden mezun oldularsa yine Almanya’da kolaylıkla iş ve oturum izni alabilir. İstihdam açığı olması nedeniyle kolaylıkla iş bulabilirsiniz.

Almanya’da bir mesleki eğitim tamamlama programına katıldıysanız en az 2 yıllık bir meslek eğitimini bitirdiyseniz yine çok rahat iş bulmanız mümkün. Hem oturum hem çalışma izni almanız da oldukça kolay olacaktır.

Almanya’nın federal iş ve işçi bulma kurumuna başvurmalısınız. Almanya’da en geniş resmi iş bulabileceğiniz kurumdur burası. Buradan birçok iş ve meslek tamamlama kurslarına başvurabilirsiniz. Federal iş bulma kurumunun bir bölümü olan ZAV’ bakabilirsiniz. www.zav.de adresinden inceleyebilirsiniz.

İş Bulma Siteleri

Bunun dışında Türkiye’de olduğu gibi Almanya’da da iş bulma siteleri vardır. Bu internet sitelerini araştırıp buralardan başvurabilirsiniz veya aklınızda bir şirket varsa direk şirketin web sayfasından da başvurunuzu yapabilirsiniz.

En önemli noktalardan biride dil. Almanca bilmek ve akıcı konuşuyor olmak önemli. Türkçe ile iş bulmanız yada çalışmanız çok zor.

İş görüşmelerinin genelde telefon yâda telekonferans ile yapıldığını söylemeliyim. İş görüşmeleri bu şekilde yapıldığı için size biraz garip gelebilir ama merak etmeyin bir sorun yok.

Almanya’da en çok “Hybrid” elemanlara ihtiyaç var. Yani bir konuda uzman olmanın yanında başka birkaç işten de anlayan (elinden her iş gelir misali) ve konuları entegre edebilen kalifiye eleman aranır. Eğer sizde bu özellikleri taşıyorsanız kendiniz doğru ifade ettiğiniz takdirde işe kabul edilebilirsiniz.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x