Girişimcilerin Yaptığı 5 Hata

19 August 2017 —

Girişimciler özellikle ilk aşamalarda birçok noktayı gözden kaçırıyorlar. Bu da onlara ileride zaman ve para kaybı olarak geri dönebiliyor. Başarılı bir girişimci olmak istiyorsanız bu durumları en başında kontrol altına almalısınız. Girişimci elbette hata yapabilir hatta bu hatalar ona tecrübe kazandıracaktır ancak bazı konular vardır ki girişimci için çok önemlidir. Bunlardan ikisi para ve zamandır. Girişimci bu ikisini asla boşa harcamaz. Harcıyorsa deyim yerindeyse daha kırk fırın ekmek yemelidir girişimci olmak için. Finansal Konularda Kendini Geliştirmemek Mali konularda daima gelişime açık olmalısınız. Ticaret kanunun bazı bölümlerini iyi bilmeli ve bazı mevzuatlar hakkında fikir edinmelisiniz. Çünkü zamanı geldiğinde bu konular direk olarak öne çıkacaktır. Burada direk olayı muhasebeye paslamak doğru değildir. Girişiminizde her noktaya hakim olmak durumundasınız bu birçok şeyi etkiler. Bazı Kararları Geç Vermek Karar verme konusu çok önemlidir. Lider yeri geldiğinde akıntıya karşı tek başına gemisini sürmelidir. Eğer bu yolda sırtınızı sıvazlayan birini benziyorsanız daha çok beklerseniz. Hiç kimse kötü zamanlarda yanınızda olmayacak hatta kolayca fikir üreteceklerdir. Bir konu hakkında karar vermeniz gerekiyorsa onu ertelemeyin. Zamanı İyi Kullanmamak Zaman girişimci için her şey demektir. Eğer başarılı projeler ortaya konulmak isteniliyorsa zaman iyi kullanılmalıdır. Hem de her açıdan zamanla uyum içinde olunmalı ki başarı gelsin. Girişimciler bazen özellikle girişimin başlarında çok […]

Girişimciler özellikle ilk aşamalarda birçok noktayı gözden kaçırıyorlar. Bu da onlara ileride zaman ve para kaybı olarak geri dönebiliyor. Başarılı bir girişimci olmak istiyorsanız bu durumları en başında kontrol altına almalısınız. Girişimci elbette hata yapabilir hatta bu hatalar ona tecrübe kazandıracaktır ancak bazı konular vardır ki girişimci için çok önemlidir. Bunlardan ikisi para ve zamandır. Girişimci bu ikisini asla boşa harcamaz. Harcıyorsa deyim yerindeyse daha kırk fırın ekmek yemelidir girişimci olmak için.

Finansal Konularda Kendini Geliştirmemek

Mali konularda daima gelişime açık olmalısınız. Ticaret kanunun bazı bölümlerini iyi bilmeli ve bazı mevzuatlar hakkında fikir edinmelisiniz. Çünkü zamanı geldiğinde bu konular direk olarak öne çıkacaktır. Burada direk olayı muhasebeye paslamak doğru değildir. Girişiminizde her noktaya hakim olmak durumundasınız bu birçok şeyi etkiler.

Bazı Kararları Geç Vermek

Karar verme konusu çok önemlidir. Lider yeri geldiğinde akıntıya karşı tek başına gemisini sürmelidir. Eğer bu yolda sırtınızı sıvazlayan birini benziyorsanız daha çok beklerseniz. Hiç kimse kötü zamanlarda yanınızda olmayacak hatta kolayca fikir üreteceklerdir. Bir konu hakkında karar vermeniz gerekiyorsa onu ertelemeyin.

Zamanı İyi Kullanmamak

Zaman girişimci için her şey demektir. Eğer başarılı projeler ortaya konulmak isteniliyorsa zaman iyi kullanılmalıdır. Hem de her açıdan zamanla uyum içinde olunmalı ki başarı gelsin. Girişimciler bazen özellikle girişimin başlarında çok gereksiz şeylere ciddi zaman ayırırlar. Halbuki ürün satılmalıdır ve işe başlanmalıdır. Bu konuda bazı angarya işleri dağıtmayı ve iş bölümü yapmayı unutmayın.

Kendini Duymamak

Bazen girişimciler rüzgara öyle kapılıyorlar ki herkesi dinlerken bir kendilerini duymuyorlar. Zamanla iş bambaşka bir şey dönüşüyor ve hakimiyet kontrolünde sıkıntılar ortaya çıkıyor. Zaman zaman kendiniz bazı değerlendirmelerde bulunun ve o anki durumun resmini çizin ve yorumlayın. Bunu sakin ve sağduyulu bir şekilde yapın. Atladığınız ya da yanlış yaptığınız birçok şeyi fark ettiğinizi göreceksiniz.

Gereksiz Borçlanma

Öncelikle yapmanız gereken şey iş fikrinizi test etmek ve sonuca döküp bir yerlerden başlamak. Oysa ki bizde işi kuralım, şunu yapalım derken bütçe o kadar gereksiz kalemlerle doluyor ki yeri geldiğinde projeden kısmak durumunda kalınıyor. Bu da tüm planlamayı sekteye uğratabiliyor.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x