Olumsuz İş Görüşmelerinden Çıkarılması Gereken 5 Ders

20 July 2017 —

Tüm yapılan hazırlıklara ve ayrılan zamana rağmen kimi zaman olumsuz geçen iş görüşmeleri, ancak bunlar hakkında bir ders çıkarılabilirse sizlere gelecek mülakatlarınız için yol gösterici olabilir. Bu nedenle, olumsuz geçen mülakatları, daha iyi olabilmek için bir fırsat olarak görebilirsiniz. Olumsuz iş görüşmelerinden ne gibi dersler çıkarılabilir? Bundan sonraki mülakatlarınızda, görüşmeye giderken daha iyi araştırma yapın. Şirketin ne zaman ve nerede kurulduğu, ne gibi alanlarda faaliyet gösterdiği ve önemli değerleri hakkında bilgi sahibi olun. Başvurduğunuz pozisyon ve pozisyonunun gereklilikleri hakkında öğrendikleriniz sizin için bir sürpriz olmasın. Başvurduğunuz pozisyon dışında aynı şirkette birçok pozisyona daha başvurduysanız, olumsuz bir aday olarak değerlendirilirsiniz. Görüşme sırasında işe çok ihtiyacınız olduğu için herhangi bir işte çalışabileceğiniz gibi ifadelere yer vermeyin. Eski şirketinizi ya da yöneticilerinizi kötülemeyin, her zaman saygılı ve pozitif olun. Bu görüşmenin sizin tek şansınız olmadığının farkında olun. Başka fırsatları da değerlendirin ve bunlara odaklanın. İş aramak ve kendinize en uygun olanını bulmak için kullanabileceğiniz birçok kanal var. Kendinize zaman tanıyın ve aceleci davranmayın. Belki de, kötü geçen iş görüşmesi size çok daha fazla istediğiniz ve size uygun olan bir işin kapılarını açabilir. CV’nizde, gerçek olmayan şeylere yer vermeyin ve görüşme sırasında da yalan söylemeyin. Eğer karşınızda bu konu hakkında derinlemesine bilgi sahibi birisi varsa, […]

Tüm yapılan hazırlıklara ve ayrılan zamana rağmen kimi zaman olumsuz geçen iş görüşmeleri, ancak bunlar hakkında bir ders çıkarılabilirse sizlere gelecek mülakatlarınız için yol gösterici olabilir. Bu nedenle, olumsuz geçen mülakatları, daha iyi olabilmek için bir fırsat olarak görebilirsiniz.

Olumsuz iş görüşmelerinden ne gibi dersler çıkarılabilir?

  1. Bundan sonraki mülakatlarınızda, görüşmeye giderken daha iyi araştırma yapın. Şirketin ne zaman ve nerede kurulduğu, ne gibi alanlarda faaliyet gösterdiği ve önemli değerleri hakkında bilgi sahibi olun. Başvurduğunuz pozisyon ve pozisyonunun gereklilikleri hakkında öğrendikleriniz sizin için bir sürpriz olmasın. Başvurduğunuz pozisyon dışında aynı şirkette birçok pozisyona daha başvurduysanız, olumsuz bir aday olarak değerlendirilirsiniz. Görüşme sırasında işe çok ihtiyacınız olduğu için herhangi bir işte çalışabileceğiniz gibi ifadelere yer vermeyin. Eski şirketinizi ya da yöneticilerinizi kötülemeyin, her zaman saygılı ve pozitif olun.
  2. Bu görüşmenin sizin tek şansınız olmadığının farkında olun. Başka fırsatları da değerlendirin ve bunlara odaklanın. İş aramak ve kendinize en uygun olanını bulmak için kullanabileceğiniz birçok kanal var. Kendinize zaman tanıyın ve aceleci davranmayın. Belki de, kötü geçen iş görüşmesi size çok daha fazla istediğiniz ve size uygun olan bir işin kapılarını açabilir.
  3. CV’nizde, gerçek olmayan şeylere yer vermeyin ve görüşme sırasında da yalan söylemeyin. Eğer karşınızda bu konu hakkında derinlemesine bilgi sahibi birisi varsa, size soracağı sorularla aslında konu hakkında bilgi sahibi olmadığınız ortaya çıkabilir. Bu da, doğrudan olumsuz adaylar kategorisine girmenize ve sadece başvurduğunuz pozisyon için değil başka herhangi bir pozisyon için de değerlendirilmeyecek olmanıza neden olur. CV konusunda işi şansa bırakmamak için Cvlogin.com adresini ziyaret edebilir ve kendiniz için uygun bir CV oluşturabilirsiniz.
  4. Olumsuz geçen bir iş görüşmesinden sonra arayacağınız diğer işler için uygun yeterlilikleriniz olduğundan emin olun. İlanda yer alan beklentilere cevap veremeyecek düzeydeyseniz görüşmeye katılmayın. Bu durum, özgüven eksikliğine yol açabilir. Tüm ilanları dikkatlice inceleyin ve iyi bir filtrelemeden geçirin. Size uygun olmayan pozisyonlara kesinlikle başvurmayın.
  5. Bundan sonraki mülakatlarınızda, yıllık izin, ücret ve yan haklar gibi hassas konularda soru sorarken dikkatli olun. Bu sorular, vakti geldiğinde uygun bir dilde sorulması gereken sorulardır. İş görüşmenizi gerçekleştiren kişilerin, bu konuların sizin için öncelikli olduğunu düşünmelerini istemezsiniz. Mülakat sırasında olumlu bir tavır sergileyin. Çok gergin ve heyecanlı olmanız mülakatlarda istediğiniz etkiyi yaratmanızı önler.

Mülakatlardan başarılı bir şekilde ayrılmanın yolu CV’den geçiyor. Siz de Cvlogin aracılığı ile CV’nizi düzenleyip kariyerinizde emin adımlarla ilerlemeye başlayabilirsiniz.

Tags
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x