CV, yeni bir iş bulmak için sizi temsil edecek belgedir. Bu belge hazırlanırken pek çok önemli noktaya dikkat etmeli ve CV hazırlama aşamasında bazı önemli teknikler uygulanmalıdır. Bu teknikler işe kabul edilme oranını arttıracaktır. CVlogin olarak sizlere yeni bir iş kazanmanızda yardımcı olacak CV yazma tekniklerini aktarmak istiyoruz.
CV Yazma Teknikleri
- CV belgenizi sadece A4 kağıdına hazırlamalısınız.
- Akademik CV harici hazırlanan tüm CV çeşitleri en fazla 2 sayfa olmalıdır. Sayfa sayısının fazla olması CV’nin incelenmeden rafa kaldırılmasına neden olur.
- CV incelemeleri ortalama olarak 3 dakika sürmektedir. Bu yüzden uzun paragraflardan kaçınılmalı, kısa ve net cümleler tercih edilmelidir.
- CV hazırlarken birinci veya üçüncü ağız anlatım dili tercih edilmelidir.
- Yazı tipi ve yazı boyutu en önemli teknikler arasında yer alır. Arial ve Times New Roman fontları ile birlikte yazı boyutu olarak da 11 veya 12 tercih edilmelidir.
- CV içerisinde yer almakta olan kelimelerin altı çizilmemeli ve eğik font kullanılmamalıdır.
- Türkçe imla kurallarına uyulmalıdır.
CV Yazma Teknikleri: Ön Yazı
CV hazırlarken temel teknikleri ve olması gerekenler ile birlikte en önemli konulardan biri de ön yazıdır. İşe alım ile ilgilenen birim tarafından ilk olarak CV ön yazısı incelenir iken buraya başvuracağınız pozisyona uygun bir ön yazı hazırlamalısınız. Sabit bir CV ve ön yazı ile pek çok farklı pozisyona başvuru yapmak CV’yi olumsuz etkileyecektir.
CV Yazma Teknikleri: Fotoğraf
İyi bir CV için fotoğraf olması şarttır. Fotoğraf işe alım personellerini etkileyecek ve sizinle ilgili ilk izlenimi sunacaktır. CV yazma teknikleri arasında önemli bir konumu olan fotoğraf seçiminde nelere dikkat edeceğinizi ise daha önce yayınladığımız CV hazırlarken resim gerekli mi? konumuzdan göz atabilirsiniz.