Kendi İşinizi Kurmadan Önce Bilmeniz Gereken 7 Şey

by Berk Aykol

İş yaşamının kontrolünü eline alıp hayatını daha mutlu geçirmek isteyenler kendi işini kurmayı tercih ediyor. Uzun süren mesai saatleri, patronla olası anlaşmazlıklar kişilerde kendi işini kurma isteği uyandırıyor. Peki kendi işinizi kurmadan önce nelere dikkat etmelisiniz?

Hangi sektörde yer almak istediğinize karar verin

Günümüzde birçok hizmet ve iş alanı bulunuyor. Şu anki mevcut donanımınızı gözden geçirin. Kişisel özelliklerinize yatkın olan iş alanını tercih ederken hayatınızı bu işten kazanacağınızı unutmayın. Tüm bunları gerçekçi bir bakış açısıyla değerlendirin ve karar verin. Başarılı bir girişimci olmak istiyorsanız Girişimcilerin Yaptığı 5 Hata yazısını okuyarak gözden kaçırabileceğiniz noktalara dikkat edebilirsiniz.

Sermayeyi gözden geçirip maliyetleri hesaplayın

Hangi işi yapacağınıza karar verdikten sonra maliyetleri ayrıntılı olarak hesaplamanız gerekiyor. Yapacağınız iş için ne kadar sermaye gerekli ve elinizdeki miktar bu iş için yeterli mi? Eğer yeterli değil ise eksik ücreti tedarik etmek için uygun yolları araştırın.

İş planını ayrıntılı olarak hazırlayın

İlk adımınızı attığınız iş alanında, başlamadan iflas etmemek için ayrıntılı iş planı hazırlayın. İşi nasıl yürüteceğiniz, gerekli malzeme ve personel sayısı, depolama gibi her kriterin göz önünde bulundurulması gerekiyor.

Hedef kitleyi ve pazarı belirleyin

Hizmet sektöründe yer almaya karar verdiyseniz hedef kitlenizi tespit edin. Üretim yapmaya karar verdiyseniz tedarikçilerinizi belirleyin. Hedef kitle ve pazarın durumu işletmenin sürekliliği için büyük öneme sahip. Bu aşamada realist ve uygulanabilir plan yapılması gerekiyor.

Çalışacağınız alanı belirleyin

Ürün ya da hizmetin, tedarikçilere yakın olması büyük önem taşıyor. Hedef kitlesine yakın olunurken, ulaşım masrafları en aza indirilmiş oluyor. Yapacağınız işe en uygun iş yeri veya ofisinizi seçin.

Piyasadaki fiyatları inceleyin

Ürettiğiniz hizmet veya ürünün değeri tercih edilme sebebi olabiliyor. Aynı sektörde yer alan diğer işletmelerin fiyatlarını mutlaka inceleyin. Başlangıçta makul ücretler belirlenmesi, müşteri kitlesini artırıyor.

Sürekliliği sağlayıp kendinizi geliştirin

Piyasada tanındıktan sonra kar marjınızın sürekliliğini sağlayın. Ürettiğiniz ürün veya hizmet ile ilgili güncel haberleri takip edin. Teknoloji ve yeniliği takip ederek kendinizi geliştirmek, rakiplerinize göre büyük avantaj sağlıyor.

Piyasada marka oluşturabilmek için dijital ortamlarda bilinir olmak gerekiyor. Bilinen ve kabul gören bir işletme her zaman tercih sebebi oluyor. CV’nin düzgün oluşturulması piyasada tanınmanızı sağlarken işletmenize karşı ilgi uyandırma yolunda avantaj sağlar. Kendinizi daha iyi ifade edebilmek için cvlogin.com’dan CV oluşturma hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Related Posts

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Yorum
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x