Mülakatta İşi Almanızı Sağlayacak Taktikler

by Berk Aykol

İş başvurunuz sonrası gerçekleşen mülakatlar işe kabul edilmeniz için kendinizi ifade etmenizi sağlıyor. Bu kısa süre içerisinde karşınızdaki kişiyi etkileyerek kendinizi doğru anlatmalı ve işi almak için doğru bir tavır takınmalısınız. Mülakat sırasında heyecanınızı iyi yönetmek ve kritik soruları başarılı bir şekilde cevaplamak ise işe kabul edilmenizi sağlayan detaylar arasında bulunuyor. İşte mülakatta işi almanızı sağlayacak taktikler:

Muhtemel mülakat sorularına karşı hazırlıklı olun

Mülakattan önce bu sürece iyi hazırlanmak şart. Klasik haline gelmiş olan bazı mülakat sorularına göz atmalı ve muhtemel cevaplar hakkında bilgi sahibi olmalısınız. Mülakat sorularına planlı bir şekilde hazırlanmak heyecanınızı azaltır ve diğer sorulara daha hızlı bir şekilde cevap vermenizi sağlar.

Şirket hakkında araştırma yapın

Görüşme öncesi başvuruda bulunduğunuz şirket hakkında detaylı bir araştırma yapmak ve şirket faaliyetlerini incelemek size sorulacak olası şirket sorularını çok kolay bir şekilde cevaplamanızı sağlar. Bunun yanında bazı yorum sorularında da şirketin faaliyetlerine değinerek soruları cevaplayabilir ve işe alım uzmanının dikkatini çekebilirsiniz.

Cevaplarınızı geçmiş deneyimlerinizle örneklendirin

Görüşme sırasında sorulan sorulara olumlu cevaplar vermenin yanında cevaplarınızı geçmiş deneyimleriniz ışığında örneklendirmeniz cevaplarınızın etkileyiciliğini artırır ve size daha güçlü bir hava katar. Örneğin; kriz yönetimi ile ilgili bir soruya sadece olumlu cevap vermektense kriz yönetimi yaptığınız geçmiş bir tecrübenizi işverenle paylaşarak işe kabul edilme şansınızı artırabilirsiniz.

Daima gülümsemeye özen gösterin

Mülakat anında sinirli veya isteksiz bir yüz ifadesi takınmak yerine hafif bir gülümseme ve olumlu bir tavırla soruları cevaplandırmak, sizin işe karşı hevesli olduğunuz ve pozitif bir bakış açısına sahip olduğunuzu ortaya koyar.

Deneyimleriniz hakkında olumlu konuşun

Geçmiş deneyimlerinizle alakalı olarak sorulan sorulara yakınma ve eleştiri dolu cevaplar vermek yerine deneyimlerinizi ve geçmişteki işyerinizi olumlu bir şekilde anlatın. Eski patronunuz hakkında olumsuz ifadeler kullanmanız sizin gelecekteki işinizde de bu yönde bir tavır içinde olacağınız şeklinde yorumlanır.

Cvlogin.com aracılığıyla oluşturacağınız nitelikli özgeçmişiniz ile birlikte bu önerileri dikkate alırsanız, işe kabul edilme şansınızı önemli ölçüde artırabilirsiniz.

Related Posts

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Yorum
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x