Girişimcilik Nedir?

by Hakan Aykol

Girişimci denince ilk akla gelen şirket kurmuş başarılı insanlar akla gelir. Kısaca girişimci diyince akla şirket kuran kimseler gelen. Aslında durum tam olarak böyle değildir. Her girişimci şirket kurmaz. Siyasette girişimci olabilir okulda girişimci olabilir vs.

Girişimci her ortamda risk alan kişidir. İşinde risk alarak başarılı olur. Bir sorunu en geniş kapsamlarıyla ele alır, inceler ve çözümler. Değişimi hızlandırır, ilerlemeyi hızlandırır. Bulunduğu ortamda veya iş hayatında öne çıkar, göze çarpar ve başarısını hızla yükseltir.

Girişimcilik en basit tanımıyla, kişinin kendi işini kurmasıdır. Başarıya ulaşmak için girişimci sıfatlarına uyması gerekir. Girişimci özelliklerini taşıması gerekir. Girişimci tüm zamanların, eski ve yeni kuralları harmanlayarak yeni Dünyaya uyarlamasıdır. Beklide en başarılı tanımı budur.

Son yıllarda çok daha fazla duyduğumuz girişimcilik, internet ve teknoloji ile daha gelişmeye başlamıştır. Yeni nesille beraber teknoloji ve internetle yeni projeler üretilmeye başlanmış ve girişimciler artmıştır. Bu durumda girişimciler hem kendilerine iş kurarken aynı zamanda ekonomiyi kalkındırıyorlar.

Girişimcilik ve Doğru Adımlar Atmak

Girişimciler ellerindeki imkânları en iyi şekilde değerlendirerek bir iş kurarlar ve ihtiyaçları olan sermaye ve malları yâda hizmeti elde edebilmek için müthiş çözümler üretebilirler. Bunun yanında tüm bunlar için ciddi bir risk alırlar. Kar yapabilmek için risk almayı tercih ederler.

Girişimci bir insanın en temel özellikleri, yetenek, bilgi ve cesarettir. Asla sadece para için çalışmazlar. Hizmeti ve tüketiciyi düşünürler.

Günümüzde tanıdığımız en başarılı girişimcilere baktığımızda, geçmişlerini incelediğimizde görüyoruz ki hepsinin belli ortak özellikleri vardır.

Bunlar; çalıştıkları alanda en düşük imkânlarla en yüksek performansı göstermek, çalıştıkları işi sevmeleri, iş alanında kendilerini geliştirmek için imkânlar yaratmak, tüm çalışanlarla ve patronlarla ciddi bir bağ kurmak, kendi alanlarında karar alma konusunda özgür davranmak, kararlı ve istikrarlı olmak.

Related Posts

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Yorum
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x