İşsizlik Maaşı

23 July 2017 —

İşten çıkan kişi son 4 ay içerisinde primi ödenmiş ve aralıksız çalışmışsa, son 3 yıl içinde 600 iş günü varsa ve primi yatmışsa işsizlik maaşını alabilir. İşsizlik maaşı kişinin ödenen prim miktarı ve sayısına göre hesaplanır. En önemli nokta budur. İşsizlik maaşından faydalanabilmek için işten ayrıldıktan sonraki 1 ay içerisinde İŞKUR’a başvurmanız gerekir. 1 ayı geçerseniz işsizlik maaşından faydalanamazsınız. 2017 ylı işsizlik maaşı üst limiti 1.421 TL olarak belirlenmiştir. En düşük işsizlik maaşı alt limit olarak 710 TL olarak belirlenmiştir. İşsizlik maaşını alabilmeniz için belli şartlara uygun olmanız gerekiyo, öncelikle işten çıkarılmış olmanız gerekiyor. Belli istisnai durumlar hariç kurum tarafından sizin işten çıkarılmanız şarttır. Bazı istisnai durumlar evlilik durumundan dolayı sizin istifa etmeniz gibi durumdur. Bu gibi durumlarda siz işten ayrıldığınız halde işsizlik maaşı alabilirsiniz. Tüm bu koşullara uygunsanız, çalışma süreniz ve primlerinize göre 10 aya kadar işsizlik maaşı alabilirsiniz. İşsizlik Maaşı Nasıl Hesaplanır? İşsizlik maaşı kişinin son 4 ay çalışma süresinde aldığı brüt ücret ortalaması alınarak hesaplanır. Kişi bu brüt ücretin %40 oranında işsizlik maaşı alır. İşsizlik maaşı asgari ücretin %80’ini geçemez. İşsizlik maaşınız üzerinden damga vergisi hariç hiçbir kesinti yapılamaz. İşsizlik maaşı PTT’den kişinin şahsına her ayın sonunda aylık olarak ödenir. Kişinin kendi sınırları içerinde bir iş yerinde gerekli […]

İşten çıkan kişi son 4 ay içerisinde primi ödenmiş ve aralıksız çalışmışsa, son 3 yıl içinde 600 iş günü varsa ve primi yatmışsa işsizlik maaşını alabilir.

İşsizlik maaşı kişinin ödenen prim miktarı ve sayısına göre hesaplanır. En önemli nokta budur. İşsizlik maaşından faydalanabilmek için işten ayrıldıktan sonraki 1 ay içerisinde İŞKUR’a başvurmanız gerekir. 1 ayı geçerseniz işsizlik maaşından faydalanamazsınız. 2017 ylı işsizlik maaşı üst limiti 1.421 TL olarak belirlenmiştir. En düşük işsizlik maaşı alt limit olarak 710 TL olarak belirlenmiştir.

İşsizlik maaşını alabilmeniz için belli şartlara uygun olmanız gerekiyo, öncelikle işten çıkarılmış olmanız gerekiyor. Belli istisnai durumlar hariç kurum tarafından sizin işten çıkarılmanız şarttır. Bazı istisnai durumlar evlilik durumundan dolayı sizin istifa etmeniz gibi durumdur. Bu gibi durumlarda siz işten ayrıldığınız halde işsizlik maaşı alabilirsiniz. Tüm bu koşullara uygunsanız, çalışma süreniz ve primlerinize göre 10 aya kadar işsizlik maaşı alabilirsiniz.

İşsizlik Maaşı Nasıl Hesaplanır?

İşsizlik maaşı kişinin son 4 ay çalışma süresinde aldığı brüt ücret ortalaması alınarak hesaplanır. Kişi bu brüt ücretin %40 oranında işsizlik maaşı alır. İşsizlik maaşı asgari ücretin %80’ini geçemez. İşsizlik maaşınız üzerinden damga vergisi hariç hiçbir kesinti yapılamaz.

İşsizlik maaşı PTT’den kişinin şahsına her ayın sonunda aylık olarak ödenir.

Kişinin kendi sınırları içerinde bir iş yerinde gerekli sebepler olmaksızın çalışmayı reddetmesi halinde işsizlik maaşı kesilir. İşsizlik maaşı aldığı sürede sigorta yatırmadan bir işyerinde elden maaş alarak çalışması, durum ortaya çıktığında işsizlik maaşının kesilmesine nedendir. İşkur tarafından önerilen meslek edindirme kurslarını yada İşkur’un bulduğu uygun işleri reddetmesi halinde de işsizlik maaşı kesilir.

İşkur’a işsizlik maaşı almak için başvuruda bulunduğunuz taktirde orada size bir kayıt oluşturulacaktır ve İşkur sizlere uygun bir iş bulunduğunda sizi yönlendirecektir.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Girişimcilik Bir Trend Mi?

Girişimcilik Bir Trend Mi?Hakan Aykol | 11 August

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x