İşsizlik Maaşı Şartları

23 July 2017 —

Bir iş yerinde çalışırken kendi isteği dışında kurum tarafından işten çıkarılan kişilerin, iş bulana kadar sıkıntıya düşmemeleri için devletin verdiği maaşa ve sağlık sigortasına işsizlik ödeneği/maaşı denir. Devlet kişinin yeni bir iş bulma sürecinde belli bir dönem 6 ay ile 10 ay arası kişiye işsizlik maaşı verir. Ayrıca genel sağlık sigortasını da bu süreçte devlet öder. Bu imkanlardan faydalanabilmeleri için devlet bazı şartlar koymuştur. İşsizlik Maaşı Şartları Nelerdir? Öncelikle işten çıkarılan kişi son çalıştığı yerde aralıksız son 4 ay çalışmış olması ve priminin eksiksiz yatırılmış olması gerekmektedir.  Bunun dışında genel şartlardan biri de son 3 içinde toplamda 600 iş gününün olması ve priminin yatmış olması gerekir. İşsizlik maaşı almayı hak kazanmak için önemli maddelerden biri de kişinin kurum tarafından işten çıkarılmış olmasıdır. Kişi belli nedenlerle işten çıkarıldığında, şirket battığında yada el değiştirme nedenleri ile işten ayrılmak zorunda kaldığında işsizlik maaşı alabilir. İşten kendisi çıkması halinde eğer geçerli bir sebebi yoksa işsizlik maaşı alamaz. Kişi evlilik nedeniyle evlendikten bir yıl içerisinde işi bırakmak zorunda kaldıysa işsizlik maaşı alabilir. Geçerli sağlık sorunları tedavi gibi nedenlerden dolayı işten ayrılmak zorunda kaldıysa işsizlik maaşını hakeder. Kişi maaşını alamıyorsa, şirket sahibi maaşları geciktiyorsa yada eksik veriyorsa ve bu sebepten işten ayrılmışşsa, bu durumu kanıtlamak koşuluyla yine […]

Bir iş yerinde çalışırken kendi isteği dışında kurum tarafından işten çıkarılan kişilerin, iş bulana kadar sıkıntıya düşmemeleri için devletin verdiği maaşa ve sağlık sigortasına işsizlik ödeneği/maaşı denir. Devlet kişinin yeni bir iş bulma sürecinde belli bir dönem 6 ay ile 10 ay arası kişiye işsizlik maaşı verir. Ayrıca genel sağlık sigortasını da bu süreçte devlet öder.

Bu imkanlardan faydalanabilmeleri için devlet bazı şartlar koymuştur.

İşsizlik Maaşı Şartları Nelerdir?

Öncelikle işten çıkarılan kişi son çalıştığı yerde aralıksız son 4 ay çalışmış olması ve priminin eksiksiz yatırılmış olması gerekmektedir.  Bunun dışında genel şartlardan biri de son 3 içinde toplamda 600 iş gününün olması ve priminin yatmış olması gerekir.

İşsizlik maaşı almayı hak kazanmak için önemli maddelerden biri de kişinin kurum tarafından işten çıkarılmış olmasıdır. Kişi belli nedenlerle işten çıkarıldığında, şirket battığında yada el değiştirme nedenleri ile işten ayrılmak zorunda kaldığında işsizlik maaşı alabilir.

İşten kendisi çıkması halinde eğer geçerli bir sebebi yoksa işsizlik maaşı alamaz. Kişi evlilik nedeniyle evlendikten bir yıl içerisinde işi bırakmak zorunda kaldıysa işsizlik maaşı alabilir. Geçerli sağlık sorunları tedavi gibi nedenlerden dolayı işten ayrılmak zorunda kaldıysa işsizlik maaşını hakeder. Kişi maaşını alamıyorsa, şirket sahibi maaşları geciktiyorsa yada eksik veriyorsa ve bu sebepten işten ayrılmışşsa, bu durumu kanıtlamak koşuluyla yine işsizlik maaşı alabilir.

Kişi işten ayrıldıktan sonra 1 ay içerisinde İŞKUR’a şahsen işsizlik maaşı için başvurmalı. Eğer şahsen başvuru yapamıyorsa İşkur’un Web sayfası üzerinden online başvuru yapabilir. Kişi 10 gün içerisinde mesaj ile bilgilendirilecektir. Yalnız işten ayrıldıktan sonra 1 ayı geçtikten sonra başvuru yaparsanız işsizlik maaşı alamazsınız. Süreyi doldurmadan başvurunuzu yapmayı ihmal etmeyiniz.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x