Ön Yazı Yazma Tüyoları

31 July 2017 —

İş başvurusunda CV büyük önem arz eder iken farklı bölümlerin bir araya gelmesi ile oluşmaktadır. Bir CV’nin en önemli bölümü ise ilk izlenimi verecek olan ön yazı alanıdır. Peki ön yazı alanında neler yazmalı, neler yazmamalıdır? İyi bir ön yazı nasıl hazırlanır? İşte ön yazı yazma tüyoları; Ön Yazı Uzun Olmamalıdır! CV’nizin ön yazı alanı olabildiğince kısa tutulmalıdır. CV incelemenin ortalama süresi 3 dakika olur iken bu sürecin yarısı ön yazı alanına ayrılmaktadır. Ön yazı alanı için uzmanların görüşleri ise kısa ve öz şekilde 3 paragraf halinde yazılmasıdır. Peki bu 3 paragrafta nelere yer verilmeli ve verilmemelidir. 1 Paragraf: Giriş Bölümü Ön yazının başlangıç bölümünde başvuruda bulunduğunuz iş pozisyonuna neden uygun olduğunuzu, iş veren tarafından neden görüşmeye çağırılmanız gerektiği konusunda detaylara yer verilmelidir. CV ön yazı bölümünün başlangıcın kişisel bilgiler, abartılı ve yanlış bilgiler yer almalıdır. Başlangıç bölümünde başvuruda bulunduğunuz iş ilanını nerede gördüğünüz, neden uygun olduğunu, ön yazıyı neden hazırladığınız gibi bilgilere yer verebilirsiniz. 2 Paragraf: Gelişme Bölümü Gelişme bölümü ön yazıda iş vereni etkileyebileceğiniz bölümdür. Bu bölüm içerisinde başvuruda bulunacağınız iş dalı ile ilgili araştırmalar gerçekleştirdikten sonra iş ile ilgili bilgiler verebilir, kendi becerileriniz ile güçlü bağlantılar kurabilirsiniz. Sizi ve yeteneklerinizi anlattığınız cümleler tamamen doğru ve abartısız olmak ile […]

İş başvurusunda CV büyük önem arz eder iken farklı bölümlerin bir araya gelmesi ile oluşmaktadır. Bir CV’nin en önemli bölümü ise ilk izlenimi verecek olan ön yazı alanıdır. Peki ön yazı alanında neler yazmalı, neler yazmamalıdır? İyi bir ön yazı nasıl hazırlanır? İşte ön yazı yazma tüyoları;

Ön Yazı Uzun Olmamalıdır!

CV’nizin ön yazı alanı olabildiğince kısa tutulmalıdır. CV incelemenin ortalama süresi 3 dakika olur iken bu sürecin yarısı ön yazı alanına ayrılmaktadır. Ön yazı alanı için uzmanların görüşleri ise kısa ve öz şekilde 3 paragraf halinde yazılmasıdır. Peki bu 3 paragrafta nelere yer verilmeli ve verilmemelidir.

1 Paragraf: Giriş Bölümü

Ön yazının başlangıç bölümünde başvuruda bulunduğunuz iş pozisyonuna neden uygun olduğunuzu, iş veren tarafından neden görüşmeye çağırılmanız gerektiği konusunda detaylara yer verilmelidir. CV ön yazı bölümünün başlangıcın kişisel bilgiler, abartılı ve yanlış bilgiler yer almalıdır. Başlangıç bölümünde başvuruda bulunduğunuz iş ilanını nerede gördüğünüz, neden uygun olduğunu, ön yazıyı neden hazırladığınız gibi bilgilere yer verebilirsiniz.

2 Paragraf: Gelişme Bölümü

Gelişme bölümü ön yazıda iş vereni etkileyebileceğiniz bölümdür. Bu bölüm içerisinde başvuruda bulunacağınız iş dalı ile ilgili araştırmalar gerçekleştirdikten sonra iş ile ilgili bilgiler verebilir, kendi becerileriniz ile güçlü bağlantılar kurabilirsiniz. Sizi ve yeteneklerinizi anlattığınız cümleler tamamen doğru ve abartısız olmak ile birlikte kanıtlanabilir olmalıdır. CV içerisinde yer verdiğiniz bilgilerin aynılarını CV ön yazısı içerisinde yer vermemeye dikkat edin.

3 Paragraf: Sonuç Bölümü

Ön yazıyı sonlandırır iken iş verene teşekkür etmeli ve başvuruda bulunduğunuz iş pozisyonu için neden kabul edilmeniz gerektiği konusunda kısa bilgi verdikten sonra bilgi beklediğinizi de yazmalısınız.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x